ENTOMITE-M

Stratiolaelaps scimitus (= Hypoaspis miles) 
Uiterlijk:

vrij grote roofmijten (tot 1 mm) met een bruin lichaam en bruine poten. De jongste stadia zijn wit van kleur. Bij het vrouwtje is op het achterste deel van het lichaam een witte streep te zien. Mannetjes zijn kleiner dan vrouwtjes. De roofmijten zijn te zien in de bovenste laag van de bodem en rond de plantbasis. Ze bewegen zich erg snel door de grond.

Werking:

Stratiolaelaps scimitus blijft in de grond meer aan het oppervlak. Eieren, larven en poppen van varenrouwmuggen (grondvliegjes) worden gegeten met voorkeur voor kleinere larven

Toepassing:

ENTOMITE-M wordt gebruikt voor de bestrijding van eieren, larven en poppen van varenrouwmuggen, maar andere bodembewonende insecten, zoals springstaarten, tripspoppen, aaltjes en eieren van Duponchelia fovealis worden ook gegeten. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Het product ENTOMITE-M


Product:

10.000 of 50.000 roofmijten (alle mobiele stadia) in vermiculiet met potgrond in een kartonnen koker.

Houdbaarheid:
maximaal 2 dagen bij 10-15°C liggend in het donker. Niet samen met andere bioproducten bewaren.

Klimaat:
de optimale temperatuur is 22-25°C. Onder 10°C stopt de populatieontwikkeling. Vanaf 32°C is de mortaliteit groot. De roofmijten hebben een voorkeur voor een vochtige omgeving.

effect van ENTOMITE-M

  • Stratiolaelaps scimitus blijft in de grond meer aan het oppervlak
  • eieren, larven en poppen van varenrouwmuggen worden gegeten
  • neveneffect op tripspoppen, springstaarten, aaltjes en Duponchelia-eieren