APHISCOUT

Sluipwespenmix
Uiterlijk:

het product APHISCOUT bevat een mix van sluipwespsoorten: Aphidius colemani, Aphidius ervi, Aphelinus abdominalis, Praon volucre en Ephedrus cerasicola. De sluipwespen zijn verschillend van kleur: zwart, bruin en gelig.

Werking:

De volwassen vrouwelijke sluipwespen parasiteren de bladluis. De geparasiteerde bladluis zwelt op en verstart tot een leerachtige, zwarte, grijs- of bruingekleurde mummie. ± 2 weken na het uitzetten zullen de eerste mummies in het gewas te zien zijn. Aan de kleur en vorm van de mummie is te zien door welke sluipwesp de bladluis geparasiteerd is. Zo is Praon te herkennen aan de pop die onder de geparasiteerde bladluis ligt. De andere sluipwespen verpoppen in de geparasiteerde bladluis. De volwassen sluipwesp komt na verloop van tijd uit de mummie tevoorschijn.

Aphiscout  
Aphelinus

Toepassing:

het product kan gebruikt worden tegen de meest algemeen voorkomende  bladluizen. Het wordt aanbevolen om APHISCOUT vooral preventief of bij een beginnende bladluisaantasting in te zetten. Maak bij het uitzetten van het product gebruik van het etiket: haal de buitenste laag van het etiket los vanaf de rechterbovenhoek. Hang de koker horizontaal op aan een gewasdraad, tak of bladsteel door het etiket hierover te wikkelen en terug te plakken. Draai de dop zo dat de kleine gaten voor de opening komen.

Aphiscout

effect van APHISCOUT

  • volwassen vrouwelijke sluipwesp parasiteert de bladluis
  • geparasiteerde bladluis zwelt op en verstart tot een leerachtige, zwarte, grijs- of bruingekleurde mummie
  • volwassen sluipwesp komt na verloop van tijd uit de mummie tevoorschijn
  • ± 2 weken na het uitzetten, zullen de eerste mummies in het gewas te zien zijn

Het product APHISCOUT:

Product:
Mix van sluipwespsoorten Aphidius colemani, Aphidius ervi, Aphelinus abdominalis, Praon volucre en Ephedrus cerasicola in kartonnen koker van 90 ml met een strooideksel. In de koker zit een viltje met honingwater om de uitkomende wespen te voeden. In totaal komen er 250 sluipwespen uit de verpakking gedurende 1 tot 2 weken (afhankelijk van de temperatuur).

Houdbaarheid:
maximaal 2 dagen bij 8-10 °C, liggend in het donker.

Klimaat:
werking tussen de 16 en 30°C.

APHISCOUT werkt tegen:

  • groene perzikluis
  • aardappeltopluis
  • boterbloemluis
  • katoenluis