EXOCHOMUS

Exochomus quadripustulatus (viervleklieveheersbeestje)
Uiterlijk:

Deze inheemse kevers zijn ongeveer 4-5 mm groot en zwart met vier rode vlekken waarvan de voorste twee niervormig zijn. De larven zijn grijs van kleur en hebben soms een witte gloed over zich heen door de was van de wollige dopluis. De eieren worden in de eimassa van de wollige dopluis of de appelbloedluis gelegd. De eieren zijn langwerpig en hebben een gele/oranje kleur.

larve Exochomus

Werking:

De larven en kevers eten wollige dopluizen en appelbloedluis. Het volwassen lieveheersbeestje legt haar eieren in de eimassa van de wollige dopluis. De larven eten de wollige dopluis eieren uit deze eimassa, maar ook de grote dopluizen en dopluizen die geen eimassa hebben worden gegeten.

Toepassing:

Ter bestrijding van wollige dopluis (Pulvinaria spp.) in laanbomen en op struiken of tuinplanten zoals hortensia. In groot- en kleinfruit tegen appelbloedluis (Eriosoma lanigerum) en (wollige) dopluizen. Ook in binnenbeplantingen toepasbaar.

effect van EXOCHOMUS:

  • eet alle stadia van (wollige) dopluis
  • lege, dode structuur blijft over
  • effectief vanaf 15 °C
  • binnen 1 week effect zichtbaar

Het product EXOCHOMUS

Product:
zakje met 50 keverlarven in houtwol.

Houdbaarheid:
minimaal 2 dagen bij 8-15°C

Klimaat:
kan het best ingezet worden vanaf 15°C. Beneden de 15 °C is de werking minimaal, maar overleven de larven en de kevertjes wel.

EXOCHOMUS werkt tegen:

  • wollige beukenbladluis
  • appelbloedluis