ENTOMITE-M

Stratiolaelaps scimitus: (= Hypoaspis miles) roofmijten tegen varenrouwmuggen (grondvliegjes) en eieren van Duponchelia-mot.

Uiterlijk: vrij grote roofmijten (tot 1 mm) met een bruin lichaam en bruine poten. Bij het vrouwtje is op het achterste deel van het lichaam een witte streep te zien. Mannetjes zijn kleiner dan vrouwtjes. De roofmijten zijn te zien in de bovenste laag van de bodem en rond de plantbasis. Ze bewegen zich erg snel door de grond.

Werking: Stratiolaelaps scimitus blijft in de grond meer aan het oppervlak en vreet daar eieren, larven en poppen van diverse insecten weg.

Toepassing: wordt gebruikt voor de bestrijding van eieren, larven en poppen van varenrouwmuggen, maar andere bodembewonende insecten, zoals springstaarten, tripspoppen, aaltjes en eieren van Duponchelia fovealis worden ook gegeten. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

effect van ENTOMITE-M

  • bestrijding van eieren, larven en poppen van varenrouwmuggen
  • leeft ook van andere bodembewonende insecten, zoals springstaarten, tripspoppen, aaltjes
  • eieren van Duponchelia fovealis worden ook gegeten

Het product ENTOMITE-M

Product: 10.000 of 50.000 roofmijten (alle mobiele stadia) in vermiculiet met potgrond in een kartonnen koker

Houdbaarheid: maximaal 2 dagen bij 10-15°C liggend in het donker. Niet samen met andere bioproducten bewaren

Klimaat: de optimale temperatuur is 22-25°C. Onder 10°C stopt de populatieontwikkeling. Vanaf 32°C is de mortaliteit groot. De roofmijten hebben een voorkeur voor een vochtige omgeving