Bestrijders van schildluis

Tegen schildluis hebben we een aantal producten beschikbaar. Allemaal werken ze tegen meerdere soorten schildluis. De 2 roofkevers, LINDIX (Rhyzobius lophanthae) en CHILIX (Chilocorus nigritus) kunnen allebei haarden van schildluis opruimen. Voorwaarde is wel dat ze in de buurt van de haarden worden losgelaten. CHILIX heeft graag een hogere temperatuur, LINDIX is minder kieskeurig wat omstandigheden betreft.

De sluipwespen die we leveren tegen schildluis, SCALEX-Am (Aphytis melinus) en SCALEX-Ec (Encarsia citrina) zijn allebei goede zoekers. Ze zijn op hun best als ze ingezet kunnen worden bij lage aantasting en de kans krijgen een populatie in een kas op te bouwen. Ze zijn niet geschikt om haarden op te ruimen.

De rooftrips KARNYOTHRIPS is een nieuw product van ons waarmee we met name in de teelt van Cymbidium goede ervaringen hebben opgedaan. Herhaald inzetten van de rooftrips zorgt na verloop van tijd voor remming van de groei van de schildluis die vooral in Cymbidium erg hardnekkig kan zijn. Uiteindelijk zorgt de rooftrips ervoor dat de schildluis bestreden wordt.