Karnyotrips

Karnyothrips melaleucus
Uiterlijk:

Het lichaam van deze rooftrips is 2 mm lang en erg smal, bijna naaldvormig. De kop en borst zijn bruin en het achterste deel van het lichaam is geel. De poten zijn geel, met uitzondering van de voorste dijbenen die zijn grotendeels bruin. Larven zijn doorzichtig met rood-oranje vlekken.

Werking:

Zowel larven als volwassen rooftripsen zijn actief als rovers. Ze zoeken zeer actief naar prooi. Het is een rooftrips die van oorsprong uit de tropen komt. De rooftrips is een natuurlijke vijand van diverse schildluizen (Coccidae, Diaspididae, Lepidosaphes poperis Gr. en Aspidiotus destructor Sign.). Karnyotrips is door zijn lange smalle lichaam in staat om onder het schild te kruipen en ook tussen de lagen van schildluis te bewegen. Karnyotrips wordt gevonden in/op citrusbomen, wijnstokken, bodembedekkers, kruisbloem, levend en dood gras, bamboe, mimosa, dode struiken, dood hout, bamboe bladafval, oude citrus takjes met korstmos, Indische goudenregen (Cassia) bladafval en Eragrostis (grassoort).

Toepassing:

Karnyotrips wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt tegen meerdere soorten schildluis. De houtsnippers met daarin de rooftripsen worden uitgestrooid over de aangetaste bladeren. Houd rekening met meerdere herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

effect van Karnyotrips

  • natuurlijke vijand van diverse schildluizen (Coccidae, Diaspididae, Lepidosaphes poperis Gr. en Aspidiotus)
  • Karnyotrips is in staat om onder het schild te kruipen en ook tussen de lagen van schildluis te bewegen

Het product Karnyotrips

Product: 1000 of 5000 volwassen rooftripsen per verpakking op houtsnippers

Houdbaarheid: maximaal 2 dagen bij 10-15°C

Klimaat: Karnyothrips stelt geen hoge eisen aan de temperatuur en luchtvochtigheid. De temperatuur moet wel regelmatig boven de 18°C uitkomen. In de winter lijkt Karnyothrips minder effectief, maar de soort kent geen echte winterrustperiode

KARNYOTRIPS werkt tegen: