LINDIX

Rhyzobius lophanthae
Uiterlijk:

Rhyzobius is een ongeveer 2 mm grote, zwartbruine kever met beharing over het hele lichaam. De kop en het borststuk zijn donker oranje. De larven zijn grijs met een lichte lengtestreep over het lichaam en hebben nauwelijks haren. Poppen zijn min of meer rond en oranjebruin van kleur. Ze zijn moeilijk te vinden. Wanneer een schildluis aangegeten is, is er een onregelmatig gevormd gat in het schild te zien.

Werking:

zowel de larven als de volwassen kevers eten schildluis maar larven eten voornamelijk de kleinere stadia. Vraatsporen zijn zichtbaar als onregelmatige gaten in de schilden. Rhyzobius lophanthae is minder goed in staat om schildluizen met een hard schild te eten dan Chilocorus nigritus.

Toepassing:

LINDIX wordt  in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt tegen verschillende soorten schildluis. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

effect van LINDIX

  • zowel larven als volwassen kevers eten schildluis
  • larven eten voornamelijk de kleinere stadia
  • vraatsporen zichtbaar als onregelmatige gaten aan de rand van de schilden
  • Rhyzobius lophanthae is minder goed in staat om schildluizen met een hard schild te eten dan Chilocorus nigritus

Het product LINDIX

Product: doorzichtig potje van 40 ml met 25 volwassen kevers of papieren zakje met 100 volwassen kevers.

Houdbaarheid: maximaal 2 dagen bij 10-15°C

Klimaat: de optimale temperatuur is 22-26°C, maar ook bij wat lagere temperaturen te gebruiken. LINDIX is ook effectief bij lagere luchtvochtigheid

LINDIX werkt tegen: