SCALEX-Am

Aphytis melinus

Uiterlijk:

Aphytis is een gele sluipwesp van ongeveer 1 mm groot. Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke sluipwespen is met het blote oog niet te zien.

Werking:

de volwassen sluipwesp legt haar eieren onder het schild op het lichaam van de schildluis. Na het uitkomen van de eieren, eten de zich ontwikkelende larven van de schildluis tot deze doodgaat. Wanneer de sluipwesp volwassen is, kruipt deze naar buiten door een cirkelvormig tot ovaal gaatje te maken in het schild van de schildluis. Volwassen sluipwespen gebruiken de schildluizen ook als voedselbron (hostfeeding). Een leeggezogen schildluis zal uiteindelijk hieraan sterven.

Toepassing:

SCALEX-Am wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt tegen schildluizen zoals Aspidiotus nerii, Diaspis echinocacti en Chrysomphalus aonidum. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

effect van SCALEX-Am

  • volwassen sluipwesp legt haar eieren onder het schild op het lichaam van de schildluis
  • na het uitkomen eten de larven van de schildluis tot deze doodgaat
  • wanneer de sluipwesp volwassen is, kruipt deze naar buiten door een cirkelvormig tot ovaal gaatje te maken in het schild van de schildluis
  • volwassen sluipwespen gebruiken de schildluizen ook als voedselbron
  • leeggezogen schildluis zal uiteindelijk hieraan sterven

Het product SCALEX-Am

Product: doorzichtig potje van 40 ml met 25 of 100 volwassen sluipwespen

Houdbaarheid: maximaal 2 dagen bij 10-15°C

Klimaat: kan toegepast worden vanaf ongeveer 19°C. De luchtvochtigheid is minder belangrijk

SCALEX-Am werkt tegen: