CITRIX Ap

Anagyrus pseudococci  
Uiterlijk:

Vrouwtje is 1,5 -2 mm lang en geel/bruin; ogen zijn blauw-grijs. Mannetjes zijn zwart en kleiner. Bij de vrouwtjes is de basis van de antennes opvallend verdikt en donker terwijl de rest van de antennes wit van kleur is. Dit verdikte deel ontbreekt bij de mannetjes. Eieren en larven ontwikkelen zich in de gastheer. Geparasiteerde wolluizen zwellen op en worden iets donkerder van kleur. De jonge sluipwesp kruipt naar buiten door een gaatje aan de zijkant van de mummie. De mummie is geel-bruin.

Werking: 

Anagyrus pseudococci parasiteert vooral het tweede en derde ontwikkelingsstadium en het jong volwassen stadium van de wolluis. Behalve de citruswolluis parasiteert Anagyrus pseudococci nog enkele ander wolluissoorten zoals bv. de nauw verwante Ficus wolluis. 

Toepassing:

Anagyrus pseudococci is het meest effectief rond 25°C. De ondergrens voor ontwikkeling is 13°C, de bovengrens 38°C. Het product wordt gebruikt in de sierteelt en in binnentuinen en botanische tuinen. Als de sluipwesp de kans krijgt een populatie op te bouwen kan hij langere tijd teruggevonden worden. In het begin zijn sowieso meerdere introducties nodig, pakweg iedere 2-3 weken totdat voldoende parasitering zichtbaar wordt.

Combinatie met de roofkever Cryptolaemus, CRYPTOS larven is een goede strategie, met name wanneer de wolluis in haarden aanwezig is.

effect van CITRIX Ap:

  • parasiteert middelgrote stadia wolluis
  • legt één ei per wolluis
  • eerste poppen na 2,5 tot 3 weken
  • geparasiteerde wolluizen zwellen op tot harde, geel-bruine mummie
  • sluipwesp komt uit via een gaatje aan de zijkant van de mummie

Het product CITRIX Ap:


Product:
doorzichtig potje van 40 of 60 ml met papiersnippers en
25 of 100 volwassen sluipwespen

Houdbaarheid:
maximaal 2 dagen bij 10 - 15°C

Klimaat:
Optimum bij 25°C, werkzaam tussen 13 en 38°C

CITRIX Ap werkt tegen: