Sierteelt

Steeds meer telers van sierteelt gewassen stappen over op geïntegreerde of zelfs volledig biologische gewasbescherming. Toenemende regulering van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen beperkt de mogelijkheden om dergelijke producten te gebruiken. In sommige teelten ervaren telers dat biologische bestrijding (van een bepaalde plaag) eigenlijk veel beter gaat dan chemisch. Denk bv. aan spintbestrijding in chrysant. Deze opmars van de geïntegreerde/biologische aanpak stimuleert steeds meer telers om ervaring op te doen met de methode.

Plagen in sierteelt

Met de aanpak van plagen die in sierteelt veelvuldig voorkomen, zoals spint, trips, bladluis en witte vlieg is inmiddels in veel teelten ervaring voorhanden. Sommige biologische bestrijders hebben een duidelijke voorkeur voor bepaalde gewassen en zijn in andere gewassen minder actief. Dat kan met het gewas samenhangen of ook met specifieke omstandigheden bij de teelt.
In meerdere teelten duiken plagen op waar telers eerder nooit last van hadden. Een paar voorbeelden: wolluis in roos, gerbera, orchideeën, potplanten; schildluis in roos en orchidee; dopluis in gerbera en roos........... In die situaties kunnen onze specifieke producten goed van pas komen. Diverse siertelers maken dan ook in toenemende mate gebruik van onze producten. Hun ervaringen zijn nog wisselend maar eigen ervaring opdoen in hun eigen teelt vinden ze belangrijk. Wij helpen met advies welk product het beste gebruikt kan worden, hoe vaak het moet worden ingezet en hoe het effect ervan gevolgd kan worden.

Mogelijkheden in praktijk

Op onze website zijn meerdere specifieke producten te vinden tegen wolluis, dopluis, schildluis en bv. een wat meer recente plaag als Echinothrips. Telers die meer informatie willen hebben helpen wij graag met gericht advies. Neem daarvoor contact met ons op via bovenstaande contact-knop.

ENTOCARE producten sierteelt:

tegen wolluis:

APONIX, sluipwesp

CITRIX-Ap, sluipwesp

CITRIX-La, sluipwesp

CITRIX-Ld, sluipwesp

CRYPTOS, roofkever

CRYPTOS larven, roofkever

LONGIX, sluipwesp

PEMAC, sluipwesp


tegen dopluis:

COCCIN, sluipwesp

SAISIN-C, sluipwesp

SAISIN-Mf, sluipwesp


tegen schildluis:

CHILIX, roofkever

KARNYOTHRIPS, rooftrips

LINDIX, roofkever


tegen trips:

PREDATRIP, rooftrips


tegen bladluis:

PROPYLEA, roofkever