Determinaties

Determinaties

Op de hele wereld leven enorm veel insecten en andere plaagorganismen. Gelukkig komt maar een heel klein deel daarvan in Nederland voor, buiten of in kassen of binnentuinen. Tijdens ons werk komen we af en toe ineens een soort tegen die we nog niet eerder gezien hebben of waarvan we niet helemaal zeker zijn wat het precies is. Om een goede bestrijding te adviseren is het nodig dat we de soort op naam brengen. We weten immers dat de ene wolluis of dopluis of trips de andere niet is. Voor een juiste keuze van de bestrijder kan precieze kennis van de naam van de plaag erg belangrijk zijn.

Wij hebben deskundige kennis in huis om soorten te determineren. Dat doen we voor onze eigen klanten maar ook voor anderen die daarvoor bij ons aankloppen. We hebben daarvoor wel een goed monster nodig waaraan we de nodige details goed kunnen zien. We willen ook weten waar het materiaal vandaan komt en van welke plant het afkomstig is.

Monsters met bijbehorende informatie en email adres van de afzender kunnen aan ons toegestuurd worden op ons bezoekadres:

ENTOCARE CV
Haagsteeg 4
6708 PM Wageningen

Een email naar post@entocare.nl kort voor verzenden helpt ons om de brievenbus in de gaten te houden.

Soms lukt het om aan de hand van een foto een plaag op naam te brengen. Dat zal echter nooit met 100% zekerheid kunnen.